неделя, 14 януари 2018 г.

11 медала завоюва СК „Етър Виктори 2011” от първия за новопострената зала „Станка Златева” турнир по борба в Сливен

Над 60 млади борци от 5 клуба мериха сили на два тепиха в новопостроената спортна зала на Клуба по борба „Станка Златева” в Сливен. В срещите участваха АСК „Борба” от Сливен, домакините от СК по борба „Станка Златева”, „Олимпиец” от Търговище, „Етър Виктори 2011” от Велико Търново и „Черноморец” – Бургас. 


Състезанието се проведе на 13-ти януари и е първото за залата „Станка Златева”, откакто е открита. По регламент на турнира срещите преминаха всеки срещу всеки, като състезателите бяха разделени във възрастовите групи: подготвителна, деца, момчета и момичета, в 10 категории.  СК „Етър Виктори 2011” завоюва общо 11 медала. 


Сред медалистите са Марин Маринов, Александър Георгиев, Стефан Николов, Мартин Георгиев, Алпер Йонков, Лъчезар Викторов,  Преслав Георгиев, Диян Димчев, Емил Аджев и Даниел Проданов, при момичетата Несрин Сюлейманова. Добро бе представянето на Християн Кънчев и Денислав Йорданов. „Повечето от участниците на великотърновския клуб се бориха в по-горна категория”, коментира след финала на състезанието председателят и треньор на „СК „Етър Виктори 2011” Николай Викторов. 


Приятелската среща в Сливен бе организирана по негова идея и по покана лично от двукратната олимпийска вицешампионка по борба Станка Златева. Срещите преминаха при огромен интерес и висок адреналин. Целта бе най-вече да се провери нивото на младите момчета и момичета в началото на новата 2018-та година.   



Няма коментари:

Публикуване на коментар